Omgeving en uitstapjes.

Álora
Eenmaal op de verharde weg is het 10 minuten rijden naar het dorp. Voor Álora (5 minuten) ligt een klein gehucht Barriada del Puente met een aantal restaurantjes, bars en een kleine supermarkt.

Álora is één van de vele witte dorpen in Andalusië. In het dorp zijn vele bars en restaurantjes te vinden. Tevens banken, verschillende winkels en een grote supermarkt (Mercadona). Een kleine markt op woensdag. Er is een treinstation die u in 25 minuten naar het centrum van Málaga brengt maar richting Cordoba of Sevilla is ook mogelijk.

Barriada del Puente
Álora ligt zeer centraal ten opzichte van heel veel mooie bezienswaardigheden die Andalusië rijk is,
waaronder Caminito del Rey in El Chorro.
Caminito del Rey (Koningspad) werd beschouwd als de gevaarlijkste wandelroute van de wereld maar is sinds de renovering en opening in april 2015 wereldberoemd geworden.
Een spectaculair wandelpad (3 uur) langs hoge rotswanden en boven diepe ravijnen. Kaarten zijn te reserveren via www.caminitodelrey.info voor € 10,-- p/p.


De steden:
Zoals gezegd, Málaga op een half uurtje rijden met een prachtig historisch centrum, strand en de haven.
De kathedraal, de Moorse vesting “Alcazaba” en het museum en geboortehuis van kunstenaar “Picasso” zijn een van de vele bezienswaardigheden.

Málaga
Córdoba (1.45 u) is met zijn grote moskee de “La Mezquita” en vele moorse cultuur die overal zichtbaar is in een labyrint van steegjes en smalle straatjes, zeker een aanrader om te bezoeken.

Córdoba

Ronda (ruim een uur rijden) is door een honderd meter diepe kloof met daartussen de brug “Puente Nuevo” (1793) verdeeld in twee stadsdelen; het oud en nieuwe. Hier bevind zich tevens de oudste (1785) arena van Spanje.

Ronda met Puente Nuevo
Granada is op 1.45 uur rijden met zijn “Alhambra”, een van de mooiste en best bewaarde gebouwen van de Moorse Gouden Eeuw.
De stad ligt aan de voet van de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada waar u in de winter kunt skieën.

Granada met zijn Alhambra
Sevilla (2 uur), een romantische stad en heeft een van Europa’s grootste historische stadscentra, met veel bezienswaardigheden uit Sevilla’s gouden eeuw.

Sevilla
Natuurreservaat El Torcal (Antequera):
El Torcal, (half uurtje rijden) een kalkmassief, gedurende talloze millennia door het weer in bizarre vormen geslepen, is de spectaculairste natuurattractie van de provincie Málaga.
Populaire bestemming voor wandelaars en klimmers.

Natuurreservaat El Torcal (Antequera)

Meren van Ardales
Op zo’n 20 minuten afstand bevinden zich de azuurblauwe meren van Ardales.
Hier kan gezwommen worden in het heldere water.
Eveneens kanoën en waterfietsen, maar wandelingen over de bergpaadjes is ook mogelijk.

Meren van Ardales

Costa de Sol
Binnen een half uur of iets langer rijden is een dag aan het strand ook realiseerbaar.
De kust, bestaande uit vroegere mediterrane vissersdorpjes waar meer dan 300 dagen per jaar de zon schijnt, bestaat nu uit vele verschillende badplaatsen zoals Torremolinos, Nerja, Mijas, Benamáldena en Fuengirola.

Costa del sol met badplaatsen als Torremolinos, Nerja, Mijas, Benamáldena en Fuengirola

De chicste stad van de Costa del Sol; Marbella heeft ook een prachtig strand en de bekende jachthaven Puerto Banús.

Marbella met jachthaven Puerto Banús
Jeep Safari
De safari-tour brengt u naar het prachtige binnenland van Andalucia. Tourgids Adrie heeft jarenlange ervaring en zorgt met zijn enthousiaste verhalen dat u een fantastische dag beleeft. Er wordt regelmatig offroad gereden over de woeste bergwegen en door de talrijke rivierbeddingen.